Dit is de BMW X7 Dirt Edition van Manhart Performance

Dit is de BMW X7 Dirt Edition van Manhart Performance

Voor de 0,0001% die de off-road capaciteiten van de BMW X7 zal benutten, heeft Manhart Performance de ophanging verhoogd en heuse modderbanden gemonteerd.

BMW-klanten kopen doorgaans geen SUV’s vanwege hun off-road capaciteiten, maar gaan meestal voor een bepaald model, omdat het juiste mate van luxe en comfort combineert met gebruiksgemak en technologie. Maar wat als BMW een gerenommeerde SUV zou hebben in zijn steeds groter wordende portfolio? De mensen bij Manhart Performance bracht dat op een idee, want ze hebben aan de X7 M50i gewerkt om hem wat meer mogelijkheden in het ruige terrein te geven.

Er werd begonnen met de luchtvering van de fullsize SUV om de bodemvrijheid met ongeveer 40 millimeter te vergroten. De ‘hoge hakken’ werden niet alleen toegevoegd om de X7 een stevigere uitstraling te geven, maar ook om ruimte te maken voor de custom 20-inch Black Rhino wielen met van Manhart. Met deze twee upgrades op zijn plaats, zegt de tuner dat BMW’s SUV-topmodel “gemakkelijk door zeer hobbelig en modderig terrein kan navigeren”. Dat gezegd hebbende, geeft zelfs Manhart toe dat maar heel weinig X7-eigenaren hun luxe SUV’s buiten de gebaande paden zal nemen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.