Dit is de BMW M850i Night Sky!

Dit is de BMW M850i Night Sky!

Dat ze bij BMW Individual unieke ideeën uitwerken weten we allemaal, maar niks wat ze in hun 25-jarige bestaan hebben gedaan is zo apart als de M850i Night Sky. In de naam kunnen we al een beetje gokken wat het thema van deze auto is, maar de manier waarop is verbazingwekkend te noemen.

De BMW Individual M850i Night Sky, zoals de volledige naam luidt, is een unieke M850i die zijn naam eer aan doet. BMW Individual heeft namelijk gebruik gemaakt van een materiaal wat je in het dagelijks leven al nauwelijks tot niet tegenkomt, en al helemaal niet in een auto. De volledige middenconsole, automaatpook, start/stop-knop en de touch controller van het iDrive-systeem is namelijk voorzien van een laag bestaande uit meteoriet-gesteente! Normaal gesproken wordt er in het interieur van een auto gebruik gemaakt van plastic, leder, en hout. Bij deze M850i is er dus gebruik gemaakt van steen, zeker uniek!

Zoals gewoonlijk bij BMW Individual zijn de aanpassingen volledig cosmetisch, de M850i heeft dus de 4.4 liter V8 die 530 PK naar alle vier de wielen stuurt. In 3.7 seconden sprint hij naar de 100 kilometer per uur en kan die sprint volhouden tot een gelimiteerde topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.