Dit is de BMW M8 Gran Coupe!

Dit is de BMW M8 Gran Coupe!

Jaren geleden kregen we voor het eerst te zien hoe de volgende 8-Serie eruit zou zien. Dit was in de vorm van een M8 Gran Coupe Concept. We hebben het een tijdje moeten doen met de Coupe, al was dat geen straf. Nu is eindelijk de Gran Coupe aangekomen!

Die paarse kleur staat hem wel erg goed, de M8 Gran Coupe komt in twee varianten. De eerste is (uiteraard) de normale M8 Gran Coupe. Deze beschikt over een 4.4 liter V8 die 600 PK en 750 Nm koppel produceert. Met dit vermogen sprint de auto in slechts 3.3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Er is echter ook een Competition variant. Deze beschikt over 625 PK en 750 Nm koppel. De 0 naar 100 tijd gaat 0.1 seconde sneller. De topsnelheid van beide wagens ligt op 250 of 305 kilometer per uur, afhankelijk van wat je aanvinkt in de configurator.

Net als de M5 Competition worden alle vier de wielen aangedreven. Voor de adrenaline-junkies kan al het vermogen echter ook naar de achterwielen gestuurd worden. Met een actief differentieel dat helemaal op slot kan kun je dan lekkere strepen op de weg zetten.

Wat het mag kosten? Dat weten we nog niet precies. Wel weten we dat de M8 Coupe 203.297 euro kost, de Competition kost 220.297 euro. Naar verwachting zal de prijs van de Gran Coupe hier niet veel van afwijken.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.