Dit is de Audi RS6 GTO Concept!

Dit is de Audi RS6 GTO Concept!

Niet de GTO die we hadden verwacht, maar wel de GTO die we graag zien.

De Ferrari 250 GTO popt meestal op in gedachten wanneer we het Gran Turismo Omologata-achtervoegsel horen, maar het wordt door de jaren heen ook door andere autofabrikanten gebruikt. Als je een Audi-fan bent, zullen deze drie letters goede herinneringen aan de 90 Quattro IMSA GTO oproepen.

Na de E-Tron Vision Gran Turismo van 2018, geïnspireerd op dezelfde raceauto die is ontwikkeld voor het IMSA Camel GT Championship, is een nieuw modern eerbetoon geboren. Deze keer werd het bedacht door de leerlingen van het bedrijf in Neckarsulm onder leiding van March Lichte, Audi’s ontwerpbaas. Het project maakt deel uit van de viering van 40 jaar Quattro, waaronder ook de absurd dure Audi TT RS 40 Years of Quattro.

Van de kleurstelling tot de witte ‘wieldoppen’, de RS6 GTO blijft trouw aan zijn voorganger en heeft een uitlaat aan de zijkant zoals de 700 pk sterke AWD-raceauto uit 1989. Zelfs het interieur is aangepast, met een volledige rolkooi ter vervanging van de achterbank. Het is op dit moment onduidelijk of de auto in het echt ook daadwerkelijk bestaat, aangezien deze afbeeldingen meer op renderings lijken. We hopen dat Audi eens gek uit de hoek komt, en deze RS6 GTO daadwerkelijk gaat maken.

Audi RS6 GTO

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.