Dit is de Audi R8 RWD Panther Edition!

Dit is de Audi R8 RWD Panther Edition!

Jup, ze hebben weer iets nieuws bedacht! De cosmetische aanpassingen maken de R8 ongeveer $40.000,- duurder…

Audi onthulde de R8 RWD voor de Amerikaanse mark bijna twee maanden geleden, en nu komen we erachter dat de eerste batch auto’s de naam Panther Edition zullen dragen. Gelimiteerd tot 30 exemplaren, enkel coupés, wordt Quattro-loze supercar gespoten in een chique Audi Exclusive-tint genaamd Panther Black.

De R8 RWD Panther Edition heeft meer te bieden dan zijn donkere carrosserielak, want Audi heeft zijn atmosferische machine opgefrist met rode accenten voor de verder matzwarte 20-inch gefreesde wielen. De contrasterende kleur loopt door aan de binnenkant voor de stiksels en Crimson Red Nappa lederen bekleding. Zelfs de vloermatten hebben een rode rand, terwijl al het andere in zwart of carbon fiber is.

Omdat het een speciale variant is, is het geen wonder dat de R8 RWD Panther Edition wordt geleverd met een standaarduitrusting. Hij krijgt alles, van een sportuitlaat tot verlichte instaplijsten, om nog maar te zwijgen van het carbon fiber exterieurpakket. Kopers worden ook beloond met een Bang & Olufsen-geluidssysteem met 13 luidsprekers en full-ledkoplampen en -achterlichten met dynamische richtingaanwijzers.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.