Dit is de Audi R8 Green Hell Edition!

Dit is de Audi R8 Green Hell Edition!

Audi zal wereldwijd slechts 50 exemplaren leveren.

Sinds 2012 heeft de Audi vijf overwinningen behaald op de 24 uur van de Nürburgring en viert deze overwinningen met een uniek model in beperkte oplage ter ere van de R8 LMS: de Audi R8 Green Hell Edition. De straatlegale R8 krijgt verschillende visuele upgrades die hem de uitstraling geven van een echte raceauto. Audi gaf de bijzondere R8 een passend donkergroen exterieur die Tioman groen wordt genoemd. Er zijn echter andere kleuren beschikbaar: Ibis White, Daytona Grey en Mythos Black. De donkergroene verf contrasteert met zwarte decals op de motorkap, de A-stijlen en het dak. Het matzwarte stylingpakket omvat de zijspiegels, de achtervleugel, de side skirts en de diffuser. De wielen zijn 20 inch, vijf-spaaks matzwarte exemplaren met rode accenten.

Binnenin is er een overvloed aan alcantara te vinden op onder meer het stuur, de middenarmsteun en het instrumentenpaneel. Audi gebruikt contrasterende blauwgroene stiksels op verschillende Alcantara-onderdelen, waaronder de middelste stoelpanelen op de lichtgewicht kuipstoelen. De kleur wordt ook gebruikt op het instrumentenpaneel en de deurgreep, terwijl de vloermatten zijn voorzien van een “GREEN HELL R8”-logo.

Het vermogen komt van de atmosferische 5,2-liter V10 die 620 pk en 560 Nm koppel levert. Via het Quattro-systeem bereiken deze krachten de weg en sprint de R8 Green Hell Edition in 3,1 seconden naar de 100 km/h. De onbegrensde topsnelheid bedraagt 331 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.