Dit is de Aston Martin Vulcan!

Dit is de Aston Martin Vulcan!

Aston Martin Vulcan

Anders dan dat wij hadden verwacht, is de Aston Martin Vulcan al onthuld vóór de officiële onthulling op de Autosalon van Genève. De Aston Martin Vulcan is de krachtigste en meest intense supercar ooit van het Britse merk.

De cijfers liegen er niet om: onder de kap ligt een 7.0 liter grote V12 en levert ‘meer dan 800 pk’, gekoppeld aan een sequentiële 6-traps automaat van Xtrac. Ter vergelijking, de One-77 gebruikt een 7.3 liter grote V12 met 760 pk. Daarnaast is hij ook nog eens exclusiever dan de One-77 waar er maar 77 van zijn gebouwd. Van de Vulcan zullen er namelijk slechts 24 worden gebouwd waarmee de gelukkig klanten er vanaf 2016 trackdays mee gaan doen, de Vulcan is immers een pure circuitauto.

Het kan haast niet anders maar ook de Vulcan zit bomvol met het lichte maar sterke materiaal carbon fiber; zowel de monocoque als de body zijn van carbon fiber. Ook heeft de Vulcan een integraal limited-slip differentieel, een magnesium cardanashuis met carbon fiber aandrijfas en carbon fiber remschijven van Brembo. Dankzij de verstelbare Dynamic Suspension Spool Valve-dempers en anti-roll bars voor en achter zou de Vulcan bovendien als een plank op de weg moeten liggen.

Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.