Dit is de Aston Martin Vantage F1 Edition!

Dit is de Aston Martin Vantage F1 Edition!

Nu Aston Martin de safety cars gaat leveren voor het nieuwe F1 Seizoen, kon een special Edition natuurlijk niet lang uit het zicht blijven.

Aston Martin liet begin deze maand al weten een nieuw model uit te brengen, toen de Vantage werd gepresenteerd als de officiële Formula 1 Safety Car voor het seizoen van 2021. Een afbeelding die een paar dagen geleden werd gepubliceerd, bevestigde de plannen van Aston Martin om een vergelijkbare versie van de Vantage aan het grote publiek te verkopen (nou ja, de één procent die het zich kan veroorloven).

Om een lang verhaal kort te maken, dit is in feite dezelfde auto als de Vantage. Zijn twinturbo 4,0 liter V8-motor van AMG-oorsprong is gekieteld om 528 pk of 25 pk meer dan voorheen te leveren. Het koppel blijft gelijk op 685 Nm, maar Aston Martin beweert dat het nu “langer aanhoudt om de handelbaarheid en de urgentie in de versnelling verder te vergroten”. De ingenieurs speelden ook met de achttraps automatische transmissie wat leidt tot sneller schakelen en een directer gevoel.

Een manier om te zien dat dit geen gewone Vantage is, is door goed op de velgen te letten, die 21 inch meten in plaats van de standaard 20-inch set. Die verpakt zijn in op maat gemaakte Pirelli low profile banden. Het aerodynamische pakket is wat het meest opvalt en draagt bij aan 200 kilogram extra downforce op topsnelheid. De F1-editie wordt geleverd in Aston Martin Racing Green die aan de safety car doet denken, of je kunt hem in Lunar White of Jet Black krijgen.

Wat de prijs zal zijn van de Vantage F1 Editie op Nederlandse platen weten wij nog niet. De prijs bij onze oosterburen in Duitsland komt uit op €162.000, uitgaande van de Nederlandse BTW en BPM Heffingen zal de Aston Martin Vantage F1 Editie hier al gauw €300.000 aantikken. Ondanks dat blijft dit een hele gave en unieke auto om te zien en te bezitten!

Thomas Heule