Dit is de Aston Martin V12 Speedster met 700 pk!

Dit is de Aston Martin V12 Speedster met 700 pk!

Hij kost €876.162,- en er worden er 88 gebouwd.

Van de ultra-luxueuze Lagonda Taraf tot de extreme Vulcan die alleen geschikt is voor op het circuit, Aston Martin heeft de afgelopen jaren een aantal fraaie specials gebouwd. Bereid je voor om er nog eentje aan die lijst toe te voegen: de V12 Speedster. De auto werd in de loop van ongeveer 12 maanden gecreëerd door elementen van de DBS Superleggera en Vantage samen te voegen en te verpakken in een geheel nieuwe auto.

De styling combineert oud met nieuw omdat er elementen van 1953 DB3S en 1959 DBR1 zijn samengevoegd met het recentere 2013 CC100 Speedster-concept. De V12 Speedster maximaliseert de sensatie van ‘open rijden’ door helemaal geen dak te hebben, net zoals de Bentley Mulliner Bacalar die eerder deze week werd geïntroduceerd. Meet het gaat eigenlijk verder dan dat, gezien het feit dat de V12 speedster ook een voorruit mist. Hij rolt op 21-inch centerlock-wielen waar achter koolstof-keramische remmen schuilgaan.

Om zoveel mogelijk gewicht te besparen, is het grootste deel van de body gemaakt van carbon fiber dat ook binnen is gebruikt waar de bestuurder en passagier worden gescheiden door wat Aston Martin een ‘wervelkolom noemt’. Het interieur is een waar kunstwerk en combineert leer met chroom, aluminium en zelfs 3D-geprint rubber, terwijl een afneembare lederen tas het conventionele handschoenenkastje vervangt.

Zoals de naam van de auto al aangeeft, gebruikt de nieuwe Speedster een V12-motor. Een een achttraps automatische transmissie is belast met het verzenden van de 700 pk en 753 Nm koppel naar de achteras. Hiermee kun je in 3,5 seconden naar de 100 km/h sprinten en de topsnelheid ligt op 300 km/h. Stel je eens voor dat je 300 km/h rijdt zonder voorruit…

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.