Dit is de Aston Martin simulator van €62.431,-!

Dit is de Aston Martin simulator van €62.431,-!

De wereldwijde lockdown van dit jaar heeft men veel lessen geleerd. Zo weten we dat mensen met veel geld en vrije tijd nooit genoeg gadgets kunnen hebben. Aston Martin speelt hierop in en komt met een peperdure simulator.

Aston Martin en zijn partner, Curv Racing Simulators, hebben iets gecreëerd dat alleen kan worden omschreven als de meest luxe racesimulator. Eentje die maar liefst £57.500 kost (exclusief belastingen!) en dat komt omgerekend neer op €62.431,-. Een bedrag waar je toch ook een leuke échte auto voor kunt kopen.

En daarmee bedoelen we ecjt een echte auto, bijvoorbeeld een gloednieuwe Mercedes-AMG A35 die je al hebt vanaf €62.611,-. Terug naar de Aston Martin AMR-C01, de racesimulator is aangekondigd als de eerste van een line-up producten die is gemaakt in samenwerking met een Brits technologiebedrijf, Curv Racing Simulators. Het heeft een Aston Martin-styling en Curv-techniek, waarbij de luxueuze eSports-assemblage is vervaardigd met een lichtgewicht monocoque van carbon fiber om je het gevoel te geven dat je in een echte auto zit.

In dezelfde gedachtegang is de zitpositie geïnspireerd op de nieuwe Aston Martin Valkyri, terwijl Curv Racing Simulators wordt geleid door Darren Turner, Aston Martin-fabrieksrijder en Formule 1-simulatorspecialist. De AMR-C01 zal beperkt zijn tot slechts 150 exemplaren.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.