Dit is de Aston Martin DBS Superleggera Volante!

Dit is de Aston Martin DBS Superleggera Volante!

En weer nieuws van Aston Martin: Ze komen met hun nieuwste cabrio, de DBS Superleggera Volante. En dit is gelijk de snelste cabrio die Aston Martin ooit gemaakt heeft.

Dat is ook niet zo gek, want onder de kap ligt dezelfde 5.2 liter V12 die ook in de normale DBS Superleggera ligt. Deze motor is goed voor een bizarre hoeveelheid power, namelijk 725 PK en 900 Nm koppel! Hiermee kan de cabrio in slechts 3.6 seconden van 0 naar 100 accelereren, en gaat door tot de 340 kilometer per uur. Tenminste, met het dak dicht. De topsnelheid met het dak open houdt Aston Martin nog even geheim.

Het dak bestaat uit 8 lagen isolerende stof, en kan in 14 seconden naar beneden gaan. Het dak weer dicht doen gaat in 16 seconden. Wanneer het dak dicht is, is het comfortabel en stil vertoeven met de dikke V12, maar wanneer je het dak omlaag gooit, ervaar je een geweldig geluid. Dit komt door het aangepaste uitlaatsysteem die voor nog meer luisterplezier moet zorgen.

Deze verfijnde kilometervreter is zeker niet goedkoop. De prijs in Duitsland bedraagt 295.500 euro, de Nederlandse prijs is nog niet bekend. De normale DBS Superleggera tikt in Nederland bijna de 400.000 euro aan, dus reken maar op iets in die richting.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.