Dit is de Aston Martin DBS “On Her Majesty’s Secret Service”

Dit is de Aston Martin DBS “On Her Majesty’s Secret Service”

Momenteel wordt er een nieuwe James Bond film opgenomen, en de Britse spion kan uiteraard niet zonder auto. Daarom heeft Aston Martin deze exclusieve versie van de DBS Superleggera gebouwd, en hem een hele lange naam gegeven.

Het is de Aston Martin DBS On Her Majesty’s Service. De naam is een verwijzing naar de gelijknamige Bond-film uit 1969, waarin James Bond ook rondreed in de Aston Martin DBS. 50 jaar later is het weer zover, James Bond krijgt een gloednieuwe DBS tot zijn beschikking. Maar ook mensen die niet werken voor MI6 kunnen deze auto in bezit hebben, Aston Martin bouwt namelijk 50 stuks.

Deze exclusieve versie van de DBS heeft een aantal uiterlijke veranderingen ondergaan. De auto gaat gehuld in de exclusieve kleur “Olive Green”, wat hem verrassend goed staat. Misschien komt dat ook door de unieke velgen die speciaal voor deze Aston zijn gemaakt. De velgen verwijzen naar de velgen van de oude DBS uit de film “On Her Majesty’s Service”.

In het interieur vinden we veel zwart leer met felrode stiksels. Ook is er het welbekende 007-logo te vinden, gegraveerd naast de stoelen. Ook is er ruimte gemaakt om twee flessen champagne en vier glazen op te bergen, je moet tenslotte gehydrateerd blijven als je in een wilde achtervolging zit.

En achtervolgen moet wel lukken met deze Aston Martin. Hoewel er motorisch niks veranderd is, is de V12 die 725 PK en 900 Nm produceert zeer capabel en krachtig genoeg om iedere schurk bij te houden.

Eind dit jaar zal Aston Martin deze exclusieve editie van de DBS leveren aan klanten. Wat ze ervoor betalen? 300.007 Pond, die 007 doet het hem.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.