Dit is de Alpina B8!

Dit is de Alpina B8!

Alpina kennen wij als de tuner die de ingetogen versie van een M-Model creëert. In dit geval hebben ze de 8 Serie aangepakt, op de bekende Alpina wijze.

In de basis pakt Alpina, voor het ontwikkelen van het nieuwe model, een BMW M850i. In weze het wat meer ingetogen broertje van de M8 met minder vermogen en andere prestaties. Om dit tegen te gaan kietelt Alpina, zoals gewoonlijk, de motor en geeft een flinke boost in pk’s en Nm. Wat in dit geval betekent dat de V8 612pk zal produceren en zo’n 800Nm! Misschien klinken de upgrades enigszins bekend, dat klopt, Alpina heeft namelijk hetzelfde sausje gegeven aan de Alpina XB7.

Wat betreft de performance van de B8, Alpina geeft aan dat de auto een 0 naar 100 kilometer per uur sprint af zal leggen in zon 3.3 seconden. Net iets langzamer dan de M8, maar zonder twijfel wel een stuk comfortabeler. Maar, mocht je in je Alpina B8 een andere liefhebber tegen komen op de Autobahn in de M8, geen zorgen je Alpina loopt namelijk door tot maar liefst 324 kilometer per uur!

Naast de performance upgrade krijg, je zoals gebruikelijk, de welbekende 21 inch, 20-spaaks Alpina velgen. De vel blauwe remklauwen zullen door Brembo geleverd worden om de grote Gran Coupé tot stilstand te brengen. Wat de Alpina B8 op Nederlands kenteken zal kosten is nog niet bekend, wat onze Oosterburen mogen betalen voor de stijlvolle auto weten wij wel, namelijk € 161.200 inclusief belastingen. 

Thomas Heule