Dit is de allerlaatste Maserati GranTurismo!

Dit is de allerlaatste Maserati GranTurismo!

De nieuwe Maserati GranTurismo zal naar alle waarschijnlijkheid volledig elektrisch zijn en zal zijn intrede doen in 2021. Om het einde van de productie van de huidige GranTurismo te herdenken, creëerde het merk de one-off GranTurismo Zéda!

Maserati wilt met het kleurverloop van deze GranTurismo de overgang naar een nieuw tijdperk aangeven. Deze varianten van de GranTurismo zijn al jaren een hoofdbestanddeel van de Maserati-line-up. De GranTurismo debuteerde op de Autosalon van Genève in 2007 en de GranCabrio verscheen op de Autosalon van Frankfurt in 2009. De grote GT’s hadden waren een ontwerp van Pininfarina en beschikten over een V8-blok dat samen met Ferrari was ontwikkeld. Maserati rapporteert een totale verkoop van 28.805 exemplaren van de coupe en 11.715 exemplaren van de cabriolet.

Zeda betekent gewoon ‘Z’ in het Modena-dialect, en symboliseert een verband tussen het verleden, het heden en de toekomst en herinnert ons eraan dat er een nieuw begin is voor elk einde. In het geval van Maserati betekent dit de overgang van Ferrari-aangedreven auto’s naar nieuwe geëlektrificeerde modellen. De buitenkant van de Zeda is ontworpen door Centro Stile Maserati. De Viale Ciro Menotti-fabriek bereidt zich voor op het produceren van een nieuwe sportwagen in 2020 die inspiratie zou moeten halen uit het Alfieri-concept.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.