Dit is de ABT Audi RS6-R!

Dit is de ABT Audi RS6-R!

Na de introductie van de ABT Audi RS7-R kon een aangepaste RS6 van de Duitse tuner natuurlijk niet lang op zich laten wachten.

De nieuwe Audi RS6-R van ABT werd begin december 2019 al geteased en nu is hij dan eindelijk klaar om te pronken met zijn agressieve look. Alsof de standaard RS6 Avant niet al een opvallend en breed genoeg was, heeft ABT een front splitter geplaatst aan de voorkant en een opnieuw ontworpen diffuser aan de achterkant, samen met luchtopeningen boven de voorste spatborden. Er zijn maar liefst 10 nieuwe exterieuronderdelen voor de nieuwe RS6-R, plus de 22-inch lichtmetalen velgen van de tuner om het uiterlijk af te maken. Die opvallende aero-wielen zijn optioneel beschikbaar. Aan de achterkant hebben de specifieke RS-specifieke dubbele ovale tips plaats gemaakt voor een meer in het gezicht liggende quad-setup met carbon tips als onderdeel van ABT’s roestvrijstalen uitlaatsysteem. De snelle Avant heeft een getweakte ophanging gekregen om de wegligging te verbeteren, terwijl de auto achter hard door de bochten wordt geduwd.

Net als bij de eerder genoemde Audi RS7 Sportback, genereert de twin-turbo 4,0-liter V8 een machtige 730 pk en 920 Nm koppel. ABT beweert dat de sprint van 0 tot 100 km/h in slechts 3,2 gedaan is: 0,4 seconden sneller dan het standaardmodel. De topsnelheid is verhoogd tot 320 km/h). Het pakket kost €69.900,- en er worden er slechts 125 gemaakt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.