Dit is de 8-Serie volgens Manhart!

Dit is de 8-Serie volgens Manhart!

De M850i is er al een tijdje, en de M8 laat nog eventjes op zich wachten. Mensen die niet konden wachten op de M8 en dus een M850i gekocht hebben moeten het doen met wat minder vermogen ten opzichte van de M8. Maar Manhart kan daar verandering in brengen.

De M8 Competition die eraan komt zal beschikken over 625 PK, dat is bijna 100 PK meer dan wat de M850i onder de kap heeft. Echter komt dat extra vermogen uit dezelfde motor, en Manhart kan dat extra vermogen ook in jouw M850i stoppen. Met de toevoeging van de MHtronik ligt het vermogen van de M850i op 621 PK en 890 Nm koppel.

Dat is dus 4 PK minder dan wat de M8 Competition heeft, maar dat wordt flink goedgemaakt met het extra koppel. De M8 Competition beschikt over 750 Nm, dat is 140 Nm minder dan wat de MH8 600 uit de motor haalt. Over acceleratietijden wordt niet gesproken, maar de standaard M850i doet er al slechts 3.7 seconden over om de 100 kilometer per uur te halen. Met het extra vermogen zal daar dus nog wel wat vanaf gesnoept worden.

Het exterieur van het exemplaar dat we hier zien is direct als Manhart te herkennen. Een zwarte lak in combinatie met de gouden accenten is iets wat we vaak terugzien bij auto’s van het tuningbedrijf. Daarnaast staat de auto op enorme 21 inch wielen en is de auto 30 mm verlaagd met behulp van nieuwe H&R veren.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.