Dit is de 300ste Bugatti Chiron!

Dit is de 300ste Bugatti Chiron!

Er is iets magisch aan een Bugatti, de snelheid, de looks en het idee dat ze altijd de beste willen zijn. En nu de 300ste Chiron de band afrolt, laten ze deze erg graag aan ons zien!

Er zit een zekere mate van ironie in de zinderende snelheid van de Bugatti Chiron in vergelijking met de productiesnelheid. Het is duidelijk dat de twee niet verwant zijn, maar Bugatti neemt zeker de tijd om elke Chiron te bouwen in het haast “heilige” Molsheim, Frankrijk. De hypercar verscheen in 2016 en sindsdien zijn er slechts 300 gebouwd.

In feite kijk je hier naar nummer 300. Om de mijlpaal te markeren, maakte Bugatti enkele foto’s en informatie over hoe de 300ste Chiron er precies uitziet. Als we maar één woord zouden moeten gebruiken, zou het natuurlijk zwart zijn. Nog twee woorden? Pur Sport. Gelukkig zijn we niet beperkt tot dergelijke statistieken, dus we kunnen alle hypercar liefhebbers wat meer informatie bieden dan dat.

Specifiek zegt Bugatti dat de kleur van de auto Nocturne wordt genoemd. Het is afgewerkt met een hoop carbon fiber, zichtbaar op de ruitenwissers, spiegelarmen en behuizingen en natuurlijk de enorme achtervleugel. Binnenin is meer zwart in de vorm van leer en alcantara.

“Bugatti staat voor de meest buitengewone, krachtigste en meest elegante hypersportwagens ter wereld”, aldus Bugatti CEO Stephan Winkelmann. “Met het nu 300ste geproduceerde voertuig tonen we opnieuw onze bekwaamheid op het gebied van kwaliteit en maatwerk. Naar eigen zeggen van Bugatti zullen 500 chirons het daglicht zien. Daarvan zullen er slechts 60 Pur Sports zijn, dus bekijk deze foto’s goed. Het zou de eerste en laatste keer kunnen zijn dat je dit zwarte monster ooit ziet.

Thomas Heule