Dit is de 100ste Bugatti Chiron

Dit is de 100ste Bugatti Chiron

100ste Bugatti Chiron

Ruim 2 jaar geleden, in februari 2016, werd de Bugatti Chiron officieel onthuld. Dit gebeurde op de Geneva Motor Show voor een handje vol gelukkige autojournalisten die als eerste hun blik mochten werpen op de 1500 pk sterke hypercar.

Met alle hype rond de hybride hypercars zou je bijna vergeten dat de Bugatti Chiron nog steeds een technologisch wonder is zoals toen ‘ie in 2016 werd geïntroduceerd. Bugatti gaf destijds aan dat de Chiron in een beperkte oplage van 500 stuks zou worden gebouwd. Deze week werd de eerste mijlpaal behaald en kwam het 100ste exemplaar uit de fabriek rollen. Bugatti-president Stephan Winkelmann herhaalde hoe de Chiron een ‘zeer geïndividualiseerd meesterwerk van automobiel vakmanschap’ is.

De 100ste Bugatti Chiron heeft een speciale configuratie, waarbij voor de buitenkant is gekozen voor donkerblauw carbon met een matte afwerking. De opvallende rode accenten komen terug in het interieur dat met Italiaans rood leer is bewerkt. Wat betreft de prijs van deze speciale Bugatti Chiron hebben we het over “ongeveer” €2,85 miljoen, en dat is zonder belasting. De hypercar is al onderweg naar een klant in het Midden-Oosten. Met ongeveer 70 exemplaren per jaar blijft de Chiron in productie tot 2023. Tegen die tijd zal het Bugatti waarschijnlijk een nóg krachtigere opvolger in ontwikkeling hebben.

Mocht je het gemist hebben: afgelopen week mochten we de 2e Bugatti Chiron op Nederlands kenteken verwelkomen!

100ste Bugatti Chiron

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.