Dit is de 1400 pk sterke Hongqi S9 Hypercar!

Dit is de 1400 pk sterke Hongqi S9 Hypercar!

Deze week staat in het teken van Auto Shanghai, de autoshow in China. Vanaf vandaag tot en met 28 April kan je dus veel teasers en nieuwe auto’s verwachten!

De S9, die voor het eerst werd getoond op de Frankfurt Motor Show 2019 als prototype, is de ultieme sportwagen van het merk Hongqi, ontworpen door voormalig Volkswagen Group Design Chief Walter de Silva. Ja, dit is dezelfde man die de originele Audi R8 ontwierp en hij werkt nu voor de Silk-FAW joint venture, die Hongqi hielp bij de ontwikkeling van de S9.

Zoals je zelf kunt zien in de fotogalerij, heeft de hypercar een zeer strakke lijn en oogt hij als het ware erg Europees. Er zijn een aantal zeer interessante details over het exterieur de koplampen hebben bijvoorbeeld geïntegreerde luchtinlaten die frisse lucht naar de hybride aandrijflijn leiden. De carrosserie heeft een opvallende rode afwerking in combinatie met exposed carbon fiber voor enkele van de zichtbare componenten.

Onder de motorkap zit een plug-in hybride systeem met een V8-verbrandingsmotor, die 1400 pk produceert. De informatie is momenteel schaars, maar de S9 is naar verluidt in staat om vanuit stilstand in slechts 1,9 seconden 100 kilometer per uur te halen. De topsnelheid is naar verluidt 402 kilometer per uur. Het elektrische bereik is ongeveer 40 kilometer.

Het mooiste aan de nieuwe Hongqi S9? Dit is eigenlijk een productieklaar voertuig en Hongqi accepteert er al bestellingen voor. Het is van plan om slechts 99 exemplaren te produceren, waarvan de productie volgend jaar van start gaat. De S9 zal naar verluidt worden ontwikkeld in Modena, Italië.

Thomas Heule