Dit harkt Max Verstappen binnen bij een overwinning!

Dit harkt Max Verstappen binnen bij een overwinning!

We weten allemaal wel dat er veel geld omgaat in de Formule 1. Het is het hoogst haalbare niveau in de autosport en dus worden de coureurs rijkelijk beloond voor hun prestaties. Bij Quote is bekend geworden wat Max verdient wanneer hij de eerste plek haalt, en dat is een leuk extraatje.

Het gaat de laatste tijd erg goed voor de Nederlandse coureur. Een overwinning op Hockenheim en een tweede plek op de Hungaroring. Het salaris van Verstappen is al erg lekker, maar wanneer hij P1 behaalt krijgt ‘ie nog een leuke bonus. Daarnaast krijgt de coureur per punt dat hij scoort 50.000 euro.

Dit betekent dat Verstappen met het halen van de eerste plek zo’n 1.5 miljoen dollar verdient, bovenop zijn salaris. Met de 162 punten die de Nederlander dit seizoen al heeft binnengehaald heeft hij dus 8.6 miljoen dollar extra verdient. In totaal kan Max nog 14 miljoen dollar extra verdienen, mits hij elke race de volle punten weet te halen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.