Dít gaat Max Verstappen de komende seizoenen verdienen!

Dít gaat Max Verstappen de komende seizoenen verdienen!

Zoals je wellicht hebt gelezen heeft Max Verstappen deze week officieel zijn contract met Red Bull Racing verlengd tot en met 2023. De geruchten over een eventuele overstap naar Mercedes of Ferrari zijn daarmee direct ontkracht.

Het vernieuwde contract van Verstappen loopt langer door dan de verbintenis met motorleverancier Honda. De Japanners verlengden onlangs tot en met het seizoen 2021, maar het is nog onduidelijk of de fabrikant ook in de jaren daarna de motor leveren aan Red Bull. Het nieuws van de verlenging van het contract tussen Verstappen en Red Bull Racing kwam twee weken na dat wat de verlenging van de overeenkomst tussen Charles Leclerc en Ferrari formaliseerde.

,,Ik ben ontzettend blij om mijn overeenkomst met Red Bull Racing te hebben verlengd”, vertelt Verstappen. ,,Red Bull had het geloof in mij om me de kans te geven om in de Formule 1 te debuteren, waar ik altijd dankbaar voor ben geweest. Gedurende de jaren ben ik alleen maar meer vergroeid geraakt met het team en behalve ieders passie en de prestaties op de baan, is het ook erg genieten om met zo’n geweldige groep mensen samen te werken. Met Honda aan boord en de progressie die we de laatste twaalf maanden geboekt hebben, ben ik alleen maar gemotiveerder en geeft dat mij het vertrouwen dat we samen kunnen winnen. Ik waardeer hoe Red Bull en Honda samenwerken en van alle kanten zet iedereen zich maximaal in om succes te behalen. Ik wil met Red Bull winnen en ons doel is natuurlijk om samen voor het wereldkampioenschap te kunnen strijden.”

Met de contractverlenging is voor Verstappen ook een flinke salarisverhoging gemoeid. Volgens it.motorsport.com gaat het salaris van 15 miljoen naar 40 miljoen euro per seizoen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.