Dit BRABUS busje had een nieuwprijs van €507.850,-

Dit BRABUS busje had een nieuwprijs van €507.850,-

€507.850,- voor een Mercedes-Benz Viano? Is ‘ie van goud?! Nee, hij is langs BRABUS geweest.

Normaal gesproken hebben we het over écht dikke beukers wanneer we schrijven over producten van BRABUS. Dit keer iets geheel anders, maar wel iets net zo unieks. We kijken naar een Mercedes-Benz Viano uit 2015 met een 258 pk sterke 3,5-liter V6 motor, tot zover niks bijzonders. De kilometer stand is met slechts 453 kilometer zeer laag, maar ook dat is niet het unieke aan deze BRABUS.

Het bijzondere is dat deze Viano er van buiten vrij ‘normaal’ uitziet, maar dat deze van binnen volledig is aangepakt door BRABUS. Zo kun je er zitten in volledig elektrisch verstelbare comfortzetels met massage en heb je de beschikking over stoelkoeling en -verwarming, een iPad met toetsenbord, een parfumverspreider, een grote koelkast met vriesvak, een minibar, een koffiezetapparaat en zelfs een kluis. De lijst is eindeloos lang, werkelijk waar álles hebben ze in deze Viano gepropt.

Er is vrijwel nooit gereden met de auto, het betreft dan ook een demomodel van BRABUS zelf. Destijds had deze een nieuwprijs van €507.850,- en nu kun je hem bij het Nederlandse Auto Leitner ophalen voor €149.500,- exclusief BTW.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.