Directe concurrentie voor de elektrische bezorg fiets?

Directe concurrentie voor de elektrische bezorg fiets?

Opel probeert met hun nieuwe Opel Rocks-e KARGO een voertuig op de markt te brengen die geschikt is voor één doel: ‘Last Mile Delivery’. Maar gaan wij binnenkort inderdaad bezorgdiensten zien met deze nieuwe Opel?

De Opel Rocks-e KARGO is ideaal voor in de stad

Zoals Opel zelf zegt, is deze microbedrijfswagen perfect voor in de drukke steden waar überhaupt al weinig ruimte is. Nog net geen 2 en een halve meter langer, 1,40 meter breed en anderhalve meter hoog, resulteert in een draaicirkel van 7,20 meter. Daar weet Opel ons inderdaad mee te verrassen. 

2022 Opel Rocks-e Kargo

Maar hoe kleiner het voertuig, hoe minder ruimte. Er blijft 260 liter bagageruimte over, met een maximaal laadvermogen van 140 kilo. Dus tenzij je bakstenen gaat afleveren, is dit meer dan genoeg. En met de 75 kilometer aan actieradius gaat een avondje bezorgen wel lukken. Volgens Opel is dit een ‘innovatief voertuig waar veel klanten op hebben gewacht’, aldus Robin Uebbing, directeur Opel Nederland. 

Maar is dit inderdaad waar klanten op hebben gewacht?

 Als het allemaal zo mooi is als Opel zegt, moeten grote bezorgdiensten zich hier snel in gaan verdiepen. Er is bijvoorbeeld veel aandacht gestoken in het ontwerpen van een flexibele laadruimte. Het laadruim is vanaf de bestuurderskant én de passagierskant bereikbaar (zie afbeelding hierboven). De afdekking van deze laadruimte is ook volledig te verwijderen (zie afbeelding hieronder).

2022 Opel Rocks-e Kargo

Constant stekkeren

Het nadeel van elektrisch rijden is dat het opladen niet snel gaat. Zeker een klein (5,5 kWh-) batterijtje doet hier ongeveer 4 uur over. Je rijdt hier dan zo’n 75 kilometer mee van restaurant naar deur en weer terug. Deze afstand is echter wel WLTP en in de realiteit dus lager. De daadwerkelijke actieradius moet nog worden bepaald, dit is afhankelijk van een alle externe factoren. 

2022 Opel Rocks-e Kargo

Met een huishoudelijk 220V stopcontact is het makkelijk om de Opel even in de stekker te steken wanneer er wordt gewacht op een bestelling. Opel biedt wel een optionele adapter waardoor er ook bij een openbaar laadpunt geladen kan worden. Dan is hij uiteraard sneller vol. 

Wie weet wordt jouw volgende pizza wel bezorgd in dit opvallende voertuig. Mocht dat het geval zijn, zet het op je Instagram story en vergeet ons niet te taggen! Meer informatie over prijzen en beschikbaarheid van de Opel Rocks-e KARGO wordt nog bekend gemaakt op Opel.

Okke Messemaeckers van de Graaff

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.