Dikke BMW M5 Competition in URBAN GREEN!

Dikke BMW M5 Competition in URBAN GREEN!

Vorige week waren wij op bezoek bij BMW Nederland om onze testauto van die week terug te brengen; de BMW M2 Competition. Aldaar stond deze prachtige M5 Competition te schitteren. Deze week waren wij wederom bij BMW Nederland op bezoek en besloten we jullie deze M5 iets beter te laten zien!

Allereerst, de M5-badge op de kofferklep heeft de ‘M’ en de ‘5’ in het zwart geschreven met daaronder nog een andere badge waarop ‘Competition’ prijkt. Geheel in stijl met de rest zijn veel uitwendige elementen afgewerkt in hoogglans zwarte verf, waaronder de kleine spoiler-lip bovenop de kofferklep, de zijspiegels en natuurlijk de nieren aan de voorzijde. In dit geval zijn al deze zaken echter uitgevoerd in prachtig carbon fiber. Een andere optie die ongetwijfeld relevanter is voor potentiële klanten, is het M Driver’s Package, dat het volledige potentieel van de auto op de Autobahn én het racecircuit ontgrendelt. De M carbon-keramische remmen zijn bovendien ook optioneel.

Zeven millimeter lager dan de ‘gewone’ BMW M5 F90, heeft de Competition ook stijvere veren en een andere camber-instelling, uiteraard allemaal ten goede van de besturing van de auto. De 20-inch wielen brengen het totaalgewicht van de auto naar beneden. Ook in de M5 Competition ligt de 4,4-liter V8 met dubbele turbo en lever met 625 pk, 25 pk meer dan de reguliere M5. Bovendien is het blok net wat alerter en zorgen speciale motorsteunen voor een stevigere verbinding tussen de aandrijving en het voertuig. Met 625 pk sprint de M5 Competition in 3,3 seconden naar de 100 km/h. Van 0 tot 200 km/h doet ‘ie in 10,8 seconden nodig en dat is 0,3 seconden sneller dan de normale BMW M5 F90.

Het Competition pakket is natuurlijk niet gratis en kost je €9.151,- bovenop de vanafprijs €161.500,-. Dit exemplaar is echter zo aangekleed dat het totaalbedrag op €209.000,- komt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.