Dikke Audi RS 4-R te koop in Nederland

Dikke Audi RS 4-R te koop in Nederland

Audi heeft een leuk recept gecreëerd, men neme een familiewagen en een motor met veel vermogen en voegt deze samen. De uitkomst is een auto waar je alles mee kan vervoeren terwijl je razendsnel over de wegen scheurt. Daarnaast is het een leuke basis voor tuners om mee te spelen.

Dat dacht Abt ook, de tuner die met name VAG-auto’s aanpakt heeft deze Audi RS4 omgedoopt tot Audi RS 4-R. Daarbij heeft Abt extra koolstofvezel onderdelen op het exterieur geplakt zodat de gezinsauto er bruter uitziet dan de gemiddelde supercar. Het vermogen komt ook overeen met dat van supercars. De 2.9 liter V6 biturbo produceert 530 PK dankzij de behandeling van Abt, hiermee sprint de auto in 3.8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Of je partner en eventueel je kinderen daar zo blij van worden is nog maar de vraag.

Het exemplaar dat we hier zien staat momenteel te koop. Maar als je dacht een voordelige occasion aan te schaffen heb je het mis. Deze Audi RS 4-R heeft slechts 3812 kilometer gereden. De prijs ligt op een flinke 158.000 euro. Nog een reden dat de prijs zo hoog is is dat er slechts 50 stuks van gemaakt zijn.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.