Dikke ABT Transporter nu te koop!

Dikke ABT Transporter nu te koop!

Vergeet die Transit Connect, dit is het echte werk! ABT heeft een nieuwe kit voor de T6 Transporter, en daardoor is de bus getransformeerd in een zeer brute bak. Oh ja, en de aanpassingen zijn niet alleen visueel.

Maar eerst even het uiterlijk, want wat is ‘ie bruut zeg! De agressieve splitter doet de neus erg goed, en gepaard met de bredere wielkasten en dikke velgen kun je dit met recht een dikke beuker noemen. Er zit ook een spoiler op voor extra downforce mocht je ermee over de Nordschleife gaan. In het interieur is er niet heel veel verandert, op de stoelen na. Ze zijn versierd met honinggraat-stiksels en er lijkt een knipoog naar de T1 te zijn gedaan met het printje op de rugleuning.

ABT zou ABT niet zijn als er onder de kap ook niet het een en ander uitgevoerd is, daarom is de 2 liter TDI, die al een nette 204 PK en 450 Nm koppel leverde een beetje gekieteld naar 235 PK en 490 Nm koppel. Al die werkpaarden gaan overigens via een DSG-bak naar alle 4 de wielen toe.

Niet alleen de bus zelf is een stuk dikker dan de Transit Connect, de prijs is dat ook. Een door ABT aangepakte T6 kost namelijk 69.950 euro ex. BTW, je moet er wel wat voor over hebben om met zo’n bakbeest aan te komen bij je volgende klus!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.