DIESELGATE 2.0: 60.000 Porsches teruggeroepen!

DIESELGATE 2.0: 60.000 Porsches teruggeroepen!

Porsche Macan Turbo - Hartvoorautos.nl

Je zou denken dat de Duitsers wel genoeg hoofdpijn hebben gehad door ‘hun’ allereigenste Dieselgate. Niets is minder waar, nu zijn de Porsche-rijders aan de beurt!

Zoals we weten, heeft Volkswagen/Audi lopen sjoemelen met hun dieselmotoren. In dit verhaal gaat het om de 3 liter V6 motor. De dieselmotor kwam schoner uit de test dan dat deze in werkelijkheid was. De nasleep van dit soort trucage is ons allemaal wel bekend.

Wereldwijd zijn zo’n 60.000 Porsches uitgerust met een soortgelijke motor, om precies te zijn 52.831 Macan’s met de 3 liter V6 en 6.755 Cayennes met een 4.2 liter V8. In Nederland kunnen zo’n 700 Macan-eigenaren een brief verwachten met de vraag of ze hun Macan even voor een beurtje langs willen brengen. Wie van jouw vrienden moet zijn Porsche voor een dagje achterlaten bij de dealer?

Porsche Macan

Porsche Cayenne GTS 2012 - www.hartvoorautos.nl

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.