Deze Up is een kleine auto met een groot hart!

Deze Up is een kleine auto met een groot hart!

De Volkswagen Up is een handig karretje voor in de stad, maar een vermogensbeest is het niet. De Oostenrijker Maximilian Schachermayr dacht dat ook. Daarom heeft hij zijn Up een andere motor gegeven.

En wat voor een, het is toevallig een van de best klinkende motoren die de Volkswagen Groep heeft geproduceerd. Voorin de Up is een 2.8 liter VR6 geplaatst, die met behulp van een racespruitstuk ongeveer 180 PK produceert. Vergeleken met andere wagens die hier voorbijkomen lijkt dit niet veel, maar vergeet niet dat de Up slechts 940 kg weegt. De combinatie van zoveel vermogen in zo’n lichte auto moet wel voor veel rijplezier zorgen.

Naast de motortransplantatie is er nog meer aangepast aan deze Up. Zo staat ‘ie op luchtvering, zijn er andere velgen gemonteerd, en in het interieur zijn er Recaro-kuipstoelen en een rolkooi geplaatst. Achteraan de auto zien we ook een uitlaatsysteem die wel wat wegheeft van een Golf GTI uitlaat. Een sprint van 0 naar 100 kilometer per uur heeft de eigenaar nog niet getimed, maar het zal vast aardig snel gaan, en heel erg lekker klinken.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.