Deze unieke Alfa Romeo staat te koop!

Deze unieke Alfa Romeo staat te koop!

Vrijwel iedereen kent Pininfarina en Zagato wel. De koetsbouwers die voor Ferrari, Alfa Romeo, Aston Martin en nog vele andere merken auto’s ontwerpen. Mole is er ook zo eentje, en hun Alfa Romeo 4C is een prachtplaatje.

We kijken hier naar de Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001, een flinke mond vol. De wagen is bedacht door ontwerper Umberto Palermo, die vond dat de 4C wel een update kon gebruiken. Er zijn veel elementen uit de huidige designtaal van Alfa te vinden. Zo hebben de koplampen enigszins dezelfde vorm, is de grille agressiever, en is de diffuser met de 4 uitlaten direct te herkennen.

Het interieur is ook aangepakt, want dat vond Umberto wat te spartaans. Het volledige interieur is bekleed in de beste materialen die er maar te krijgen zijn, en dat doet het comfort, stijl en afwerking flink ten goede.

Motorisch is er niks verandert, maar dat mag de pret niet drukken. De 1.75 liter motor produceert 240 PK en 350 Nm, en dat zorgt ervoor dat je in slechts 4.5 seconden van 0 naar 100 sprint. De Alfa wordt geveild door RM Sotheby’s op 25 mei, een prijsindicatie is helaas niet bekend.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.