Deze twin-turbo Audi R8 gaat iets te hard

Deze twin-turbo Audi R8 gaat iets te hard

Als je in de Verenigde Staten naar een drag-strip gaat, is de kans vrij groot dat je een opgefokte Nissan GT-R tegenkomt, of een Lamborghini of Audi R8. Deze wagens zijn erg populair door de hoeveelheid vermogen die uit zo’n wagen gehaald kan worden, bij deze ging het echter iets te hard.

Het platform dat gedeeld wordt door de Lamborghini Gallardo, Huracan en de Audi R8 is een van de populairste keuzes onder tuners. De V10 motor blijkt een hele goede basis te zijn voor een enorme bult aan vermogen. Sommige exemplaren hebben wel 3000 PK onder de kap zitten, te bizar voor woorden. Natuurlijk zorgt dit enorme vermogen ook voor enorme prestaties, de kwartmijl en halve mijl worden door weinig andere auto’s sneller afgelegd. Sommigen gaan met ruim 400 kilometer per uur over de finish.

Bij dit exemplaar van Underground Racing ging dat echter iets anders. We zien de auto extreem snel accelereren, en op een gegeven moment wordt de druk zo groot dat een deel van de inlaat eraf geblazen wordt. Vlak daarboven zit de glazen motorkap, deze is uiteraard compleet geëxplodeerd met een regen van glas als resultaat. Naast de motorkap en het opengeklapte deel van de luchtinlaat is er geen erge schade, wel vraagt Underground Racing of iemand een nieuwe motorkap te leen heeft.

https://www.instagram.com/p/BzD_J__l2SO/

https://www.instagram.com/p/BzEC6VeJlCq/

https://www.instagram.com/p/BzEVJDQlYE8/

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.