Deze tri-turbo Mclaren is de definitie van krankzinnigheid

Deze tri-turbo Mclaren is de definitie van krankzinnigheid

Beter te veel dan te weinig, toch?

Ergens in de Verenigde Staten schuilt een klein bedrijfje dat zich specialiseert in McLarens. Net als de Rocket 900 van Brabus die we eerder vandaag bespraken, doet Hypercar Development niet onder voor hun naam. De manier waarop de Amerikanen met de Britse sportwagen aan de slag gingen is namelijk belachelijk. Ze gingen zelfs zo ver dat het niet eens meer een volwaardige MP4-12C is. Zo is er een motorkap van een P1 gerukt en moest de voorkant van een ongelukkige 675LT eraan geloven. Verder is er een fel oranje rolkooi ingebouwd en heeft hij een actieve achterspoiler. Oh ja, en drie turbo’s natuurlijk.

Kunnen we het daar eens over hebben trouwens? Hypercar Development besloot nog een extra turbo te monteren, wat resulteerde in een gedachtenvervormende 1.200 pk en nog eens 800 lb/ft aan koppel, wat omgerekend zo’n 1.085 Nm is. Als gevolg van dit kundige geknutsel rijdt hij nu in ongeveer 8 seconden een kwart-mijl aan gort. Even ter vergelijking, dat haalt de Dodge Challenger Demon——wat praktisch een drag racer is——niet eens. Accelereren naar de 100 km/u gebeurt in 2,4 seconden. Dat zijn topsnelheid minstens zo gestoord is, zal je ondertussen niet meer verbazen. Toch zeg ik het maar even: de McLaren rijdt maar liefst 270 mp/h, wat zich vertaalt in grofweg 435 km/u. Prima snelheid.

In de video laat de vertegenwoordiger van het bedrijf overigens heel luchtig vallen dat ze het in de toekomst nóg gekker zullen maken. De volgende modificaties die op de planning staan moeten de wagen in totaal 1.500 pk bezorgen, waarna de topsnelheid van 435 km/u naar 480 km/u wordt getild.

Wauw. Gewoon… alleen… wauw.

Check de video, en luister vooral naar het opspoelen van de turbo’s.

McLaren MP4-12C Hypercar Development

McLaren MP4-12C Hypercar Development

McLaren MP4-12C Hypercar Development

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.