Deze Transit Connect is voor de klusjesman met haast

Deze Transit Connect is voor de klusjesman met haast

Meestal zijn dit soort busjes niet zo spannend, zwarte plastic bumpers en een interieur zo hard dat je het kan gebruiken als professioneel drumstel. Maar dit is toch wel erg vet: de MS-RT Transit Connect.

Je ziet aan het exterieur al snel dat dit niet je typische busje is. De MS-RT heeft een dikke bodykit gekregen waardoor hij er toch echt wel erg goed uit komt te zien. Ook zitten er lekkere 18 inch OZ Racing velgen onder om de uitgesproken wielkasten goed te vullen, en zit er een uitlaatsysteem onder met wel 4 uiteinden. Het interieur is ook aangepakt: suède en nappaleer zijn veel voorkomende materialen, en het sturen doe je met een carbon sportstuur.

Die uitlaat is wel een beetje overkill, aangezien er onder de motorkap helaas niks is veranderd. Daar ligt een verantwoorde 1.5 liter dieselmotor in die een dikke 120 PK produceert, goed genoeg voor waar het voor bedoeld is. Het is slechts een kwestie van tijd voor iemand er een dikke performance-motor in lepelt.

Voor een MS-RT Transit Connect zul je 28.000 euro neer moeten leggen, niet heel gek voor wat je allemaal krijgt ten opzichte van een standaard Ford Transit Connect, die 23.000 euro kost. Voor die 28.000 euro heb je een handgeschakelde bus, maar een automaat behoort tot de opties.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.