Deze speciale Spyker kan van jou zijn!

Deze speciale Spyker kan van jou zijn!

Als het om auto’s gaat is Nederland heel veelzijdig. Aan de ene kant waren er de gekke DAF’s, maar aan de andere kant was er Spyker. Een bedrijf die zeer exclusieve en snelle wagens bouwde. En nu staat er eentje te koop!

Het gaat hier om de Spyker C8 Double 12S, een bijzondere variant van een bijzondere auto. De Double 12S is in principe een Long Tail versie van de C8, gebouwd voor de racerij. Het interieur is nog steeds wat we van Spyker kennen, en heeft veel invloeden uit de luchtvaart. De bekende kenmerken als het vierspaaks stuur, de aparte versnellingspook en alle metertjes in het dashboard zijn nog steeds aanwezig.

Onder het aan elkaar gepopte plaatwerk gaat een 4.2 liter V8 van Audi schuil, die ongewijzigd is ten opzichte van de normale C8. Wel zou de topsnelheid wat hoger liggen, dit komt door de langere achterkant.

In totaal zijn er 15 exemplaren van de Double 12S gebouwd, en dit exemplaar staat nu te koop voor een dikke 550.000 euro. Een flinke prijs, maar de wagen is nog zo goed als nieuw, hij moet zelfs nog ingereden worden!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.