Deze RS5 Shooting Brake is een welverdiende pijnstiller

Deze RS5 Shooting Brake is een welverdiende pijnstiller

Audi RS5 Shootingbrake

Kijk naar de foto. Heb je nog meer uitleg nodig?

Laten we beginnen met een disclaimer: dit is een render, dus de kans dat Audi ooit uit een duister hoekje zal springen om ons blij te maken met zo’n RS5 is miniem. Nu dat dat sprankje hoop uit de wereld is geholpen, is het tijd om te genieten van deze fantastische wagen!

Jammer genoeg heeft X-Tomi Design slechts één kant van de wagen uitgewerkt, maar dat is voor ons meer dan genoeg. We ontvangen zijn design met open armen, nadat Audi deze week hun nieuwe RS5 op vrij teleurstellende wijze introduceerde. Omdat modellen als de A5 en de S5 al eerder waren onthuld, konden we ons redelijk voorstellen hoe de RS5 eruit zou komen te zien. Het is dan ook niet het ontwerp van de Audi waar we om treuren, maar de technische specificaties.

Aanvankelijk was ik er meer dan tevreden mee, maar hoe meer ik erover nadenk, hoe minder ik de RS5 de naam waardig vind. Aangezien de RS5 dé ultieme A5 moet zijn, zou een beetje meer vermogen echt geen kwaad kunnen. Wat betreft het koppel.. dat zit eigenlijk wel snor. Dan, die topsnelheid van 280 km/u: zeker niet weinig, maar indrukwekkend is iets anders. Audi kennende, had er veel meer in het vat gezeten. Hopelijk krijgen we voor het volgende model een keiharde comeback, om haters zoals ik een snerende muilpeer te geven.

Tot die tijd blijven we de cijfers negeren, om ons te richten op kunst die niet zal zijn. Bedankt Tomi.

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.