Deze Rolls-Royce Phantom is een opvallende verschijning!

Deze Rolls-Royce Phantom is een opvallende verschijning!

Een ‘normale’ Rolls-Royce Phantom is, zeker in Nederland, een opvallende verschijning. Het nieuwe type, de Phantom 8, kost je in Nederland minstens €545.000,-. Voor dat geld zou ik toch liever een exemplaar zien dat níet is ondergekliederd.

‘Onderkliederen’ is wellicht ook niet het juiste woord voor deze Rolls-Royce Phantom 8. Hoewel er geen officieel statement vanuit Rolls-Royce werd gedaan, publiceerde de Rolls-Royce dealer van Abu Dhabi de bijzondere creatie op hun Facebook-pagina. De Amerikaanse kunstenaar Bradley Theodore is verantwoordelijk voor dit project en staat bekend om zijn gedurfde kleurgebruik. Hij en Rolls-Royce zijn in het verleden al eerder een samenwerking aangegaan, toen schilderde hij een Wraith in uitbundige kleuren.

De nieuwe look van deze Phantom combineert de tinten blauw, paars, rood, geel en wit over een matzwarte onderlaag. Sommige lijnen volgen de rondingen en randen van de Phantom, terwijl andere juist nieuwe vormen creëren. Binnenin is er tweekleurig donkerblauw en crèmekleurig leer, blauwe contraststiksels en glanzende houtaccenten.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.