Deze Pagani-parade is waar dromen van zijn gemaakt!

Deze Pagani-parade is waar dromen van zijn gemaakt!

Pagani Raduno

En dan bedoel ik ook daadwerkelijk dromen, want de kans dat je dit in het echt gaat zien is miniscuul.

Als je wel eens naar een car meet bent geweest——mocht het niet zo zijn, vraag ik me af waar je prioriteiten liggen——dan weet je dat er niet veel dingen toffer zijn om je tijd aan te besteden. Een dagje auto’s kijken werkt even therapeutisch als stimulerend. Het is dan ook niet voor niets dat het internet om de haverklap volgeplaatst wordt met de meest extreme dingen die daar gebeuren. En dankzij de magie van het internet kun je tegenwoordig overal afspreken, waardoor evenementen als Cars & Coffee als onkruid uit de grond knallen.

Maar wat is er nou nóg vetter dan zo’n bijeengeraapt zootje supercars op een of andere parkeerplek? Een evenement dat door de supercarbouwer zelf wordt georganiseerd! Pagani doet zoiets dergelijks al sinds 2004. Het idee is simpel: nodig uit alle hoeken van de wereld klanten uit, om gedurende een dikke halve week een goed stuk van Italië op zijn kop te zetten.

Dat een behoorlijk aantal Pagani’s zich verzamelen is al vrij onvoorstelbaar op zich. Ze behoren immers vanaf dag 1 al tot de meest spectaculaire wagens op aarde. Maar anno 2017 zijn de machines zó overweldigend dat je bijna een doos kalmeringspillen op moet knagen om een enkele dag in hun bijzijn te verwerken; laat staan een halve week. Het wordt er overigens niet beter op wanneer je beseft dat ze bij Pagani meer dan eens exclusieve uitvoeringen van hun Zonda’s en Huayra’s maakten. Kortom, een volslagen gekkenhuis.

Ken Saito, fotograaf en journalist voor Jalopnik, mocht het uitje bijwonen en schoot deze geweldige kiekjes. Hier een voorproefje van hun eigen materiaal, dat je hier checkt.

Genoeg gepraat, hier wat foto’s!

Pagani Raduno

Pagani Raduno

Pagani Raduno

Pagani Raduno

Pagani Raduno

Pagani Raduno

Pagani Raduno

Pagani Raduno

Pagani Raduno

Pagani Raduno

Pagani Raduno

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.