Deze Pagani herdefinieert de Zonda!

Deze Pagani herdefinieert de Zonda!

Pagani Zonda HP Barchetta

Een zeer speciale Zonda, voor een nóg specialer persoon.

Dat ze bij Pagani niet vies zijn van een exclusieve editie hier of daar, is geen geheim. Laatst kwamen er zelfs nog een heleboel bijeen in het zonovergoten Italië, voor de jaarlijkse Raduno. Het evenement lokt Pagani’s van over heel de wereld terug naar het land van oorsprong, om klanten daar eens van hun blitse wagens te laten genieten. Deze wagen heeft echter (nog) niets te maken gehad met die Raduno. Het gaat hier om een speciale uitvoering van de Zonda, de wagen die de naam van Horacio Pagani met dikke letters op de kaart heeft gezet.

Het is dan ook niet geheel verrassend dat juist deze Zonda, in feite een model dat al enkele jaren buiten productie is, toebehoort aan niemand minder dan de oprichter van het sportieve merk. “Buiten productie” mag je bij Pagani overigens met een theelepeltje zout nemen, aangezien ze de afgelopen jaren, en nu dus weer, heerlijk door blijven knutselen aan hun eerste supercar. En in het geval van Horacio’s nieuwste aanwinst, lieten ze hun creatieve saus wederom rijkelijk vloeien.

Het dak gaat er namelijk letterlijk vanaf. Als resultaat zien we hoe laag de voorruit van de Zonda, zonder dak, eigenlijk wel niet is. Daarnaast bepakte het team de wagen met een aantal aerodynamische extraatjes. Die enorme luchthapper, een van velen op de wagen, licht slechts een tipje van de sluier op. Verder zijn er bijvoorbeeld nieuwe splitters en een niet te missen achterspoiler. De esthetische kers op de taart zijn de met koolstofvezel afgedichte wielkasten, die een nieuw setje two-tone (rechts blauw, links zilver) velgen deels verbergen.

De reden van zijn plotse komst? Wel, de Zonda HP Barchetta zou een verlaat verjaardagscadeau zijn voor Horacio Pagani die, niet heel recentelijk, 60 jaar werd. Op nog vele jaren, Horacio!

Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.