[VIDEO] Deze oude Kever rijdt met een twin-turbo V8 van Audi

[VIDEO] Deze oude Kever rijdt met een twin-turbo V8 van Audi

Straks begint de kleine Volkswagen nog zelf te rijden

Foto: © 3L Engineering

Ja, hmm. Dat gaat niet passen toch? Je hoeft geen genie te zijn om zien dat een V8-motor in de motorruimte van een Volkswagen Kever wat krap wordt. Daar hoort ook eigenlijk een kleinere viercilinder (met 40 pk) in, en geen achtcilinder mét een set turbo’s.

Ben je toch gek genoeg om een Audi-V8 te overwegen, dan kun je dat maar op twee manieren realiseren. Of het blok steekt er aan de achterkant een beetje uit, of je bouwt een heel ‘nieuwe Kever’. De mannen bij 3L Engineering kozen voor de lastige manier en bouwden aan hun conversie.

Het motorblok schuift op

En dat ging best soepel. Door het stevige chassis, dat ook met gemak zonder panelen kan rijden, kende de bouw weinig problemen. Verbeteringen in de gewichtsverdeling en het vermogen betekende wél een complete herziening van onder meer de remmenset.

Motorisch hebben ze op safe gespeeld, waardoor de V8 nu bijna 400 pk levert. Verwacht dus geen bizarre 0-100-sprints uit deze Kever. Al kijk je misschien wel even raar op als deze ‘Bug’ naast je komt staan. Vooral door die flinke achterbanden. Bekijk het ambitieuze project hieronder.

Bron: © V8StealthBeetle

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.