Deze nieuwe Kia doet 0-100km/h in 3.5 seconde!

Deze nieuwe Kia doet 0-100km/h in 3.5 seconde!

Kia is de laatste jaren druk bezig om het imago van het merk flink te bosten. Dit doen ze door vooruitstrevend te werk gaan en luxe en uitstraling meer mee te laten spelen.

Mede daarom komt Kia met een gloednieuw model, namelijk de Kia EV6 GT. Welke een aantal weken geleden werd aangekondigd voor 2022. Maar nu de auto daadwerkelijk op de markt gebracht gaat worden, mochten de verwachte prestatiecijfers ook niet lang achterblijven. En wat een extra leuke toevoeging is, hij heeft vermogens en prestaties die typisch zijn voor sportwagens.

De EV6 GT zal gebruik maken van twee elektromotoren, wat leidt tot een gecombineerd vermogen van 560pk en 740 Nm. De vierwielaangedreven elektrische Kia zal dankzij deze mooie nummers een 0 naar 100 kilometer per uur sprint afleggen in net geen 3.5 seconde. Daarnaast zal de topsnelheid zo’n 260 km/h zijn. Bizarre nummers voor een Kia dus! Let op, het zijn dus de verwachte cijfers. Al wordt er volgens verschillende bronnen in Zuid Korea al wel aangegeven dat de prestaties van het nieuwe model niet ver van de voorspellingen af zullen liggen.

Naast de mooie prestaties komt de range topper, de EV6 GT, met een elektronisch limited slip differentieel (sperdifferentieel)! En heb je de keuze tussen een AWD of achterwiel aangedreven uitvoering.

Wat betreft het laden, de auto laad in 18 minuten op van 10 naar 80 procent! En een range van 100 kilometer in nog geen 4,5 minuut! Al met al een hele interessante Kia, waar we helaas nog even op moeten wachten..

Thomas Heule