Deze Mercedes-AMG A35’s zijn radarauto’s van de politie!

Deze Mercedes-AMG A35’s zijn radarauto’s van de politie!

Nog geen week geleden konden wij berichten dat er vanaf 2022 50 tot 100 onopvallende radarwagens op de weg zullen zijn om de snelheid van het verkeer te controleren. Deze week duiken er foto’s op die ons laten zien om welke onopvallende auto’s het gaat.

Volgens de RDW-gegevens horen zowel het kenteken G-636-FJ als G-544-FJ bij een Mercedes-AMG A35, zoals uiteraard ook te zien is op de foto’s maar dan zonder de AMG-typeaanduiding. Volgens onze bron staan de auto’s bij een bedrijf dat de auto’s voor de politie klaarmaakt en achter de voorruit zien we dan ook de welbekende camera hangen. Met de nieuwe techniek die in deze auto’s is verwerkt kan de politie al rijdend de snelheid van automobilisten meten middels mobiele trajectmetingen. Met de inzet van deze auto’s wordt de pakkans vele malen groter en heb je in feite niets aan mobiele applicaties zoals Flitsmeister. Zelfs de meer geavanceerde apparatuur zoals de welbekende Target Blu Eye en laser shield zouden hier niet tegen opgewassen zijn.

Hoewel de eerdere berichten aangaven dat deze nieuwe auto’s vanaf 2022 op de weg te vinden zullen zijn, weet onze bron te melden dat deze AMG’s eind dit jaar al de weg op gaan. De Mercedes-AMG A35 wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 2,0-liter viercilinder met een vermogen van 306 pk. Hiermee kan de politie in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/h scheuren. De vanafprijs ligt op €66.445,-. Wij zijn benieuwd hoeveel AMG’s er voor de Nederlands politie zijn besteld…

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.