Deze McLaren Senna kost je €1,7 miljoen

Deze McLaren Senna kost je €1,7 miljoen

En dat is iets meer dan de nieuwprijs van €852.000,- exclusief belastingen.

Bij de introductie van de Senna was McLaren duidelijk: slechts 500 exemplaren zullen er tot leven worden gebracht. Met deze ‘aanbieding’ ging McLaren haar VIP klanten af en zat je daar niet bij, dan had je pech: je kwam niet in aanmerking op de McLaren Senna te kopen. Toch zijn er alternatieven voor wanneer je niet op de VIP-lijst stond, zij het niet ietwat dure alternatieven.

Deze raket uit Woking staat momenteel voor het grijpen en wordt aangeboden voor maar liefst £1.499.995,- wat omgerekend neerkomt op bijna €1,7 miljoen. Nu is dit het dubbele van de vanafprijs van de McLaren Senna, maar we weten niet zeker hoeveel hiervan bij de huidige eigenaar terechtkomt. En dat komt omdat deze Senna vol zit met opties waardoor de oorspronkelijke prijs van £750.000,- flink omhoog ging. Zo is ‘ie bijvoorbeeld gekleed in MSO (McLaren Special Operations) Amethyst Black, met oranje aero blades en oranje remklauwen.

De hypercar wordt aangeboden door het Britse bedrijf Shaks Specialist Cars, met als opmerking dat de staat ‘zo goed als nieuw’ is. Merk ook op dat de auto 800 mijlen op de teller heeft, dus het lijkt erop dat de oorspronkelijke koper daadwerkelijk van de auto genoten heeft alvorens hem weer te koop te zetten.

Onder de kap ligt overigens een 4,0-liter V8 met twee turbo’s, goed voor 800 pk. Hiermee sprint je van 0 tot 100 km/h in 2,8 seconden en van 0 tot 300 km/h in 16,5 seconden. Oh ja, mocht je daadwerkelijk interesse hebben in dit exemplaar… Het stuur zit wel rechts.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.