Deze McLaren P1 GTR kan van jou zijn!

Deze McLaren P1 GTR kan van jou zijn!

Naast de Porsche 918 Spyder en de LaFerrari kun je ook voor een P1 kiezen. Deze 3 wagens waren samen de 3 grootste jongens die je maar kon krijgen. Maar voor wie de standaard P1 niet genoeg is, is er de McLaren P1 GTR. En nu staat er eentje te koop.

De P1 GTR is gemaakt voor op het circuit, en mag dus niet de openbare weg op. In totaal zijn er 58 exemplaren gebouwd, als opvolger van de McLaren F1 GTR. Met een lichter gewicht en 83 PK meer die uit de V8 met hybride-systeem zijn geperst, kan de P1 GTR van 0 naar 100 accelereren in slechts 2.8 seconden, met een topsnelheid van wel 349 kilometer per uur! Hoe vaak je dat op het circuit gaat halen is nog maar de vraag.

Dit exemplaar staat nu te koop, en heeft in totaal nog geen 200 kilometer gereden. Ook de groen met oranje kleurencombinatie is speciaal gemaakt voor deze P1 GTR, wat hem nog exclusiever maakt. De exacte prijs is niet bekend, maar met een nieuwprijs van (omgerekend) bijna 2.2 miljoen euro is ‘ie sowieso niet goedkoop.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.