Deze McLaren kofferset kost je €17.413,-!

Deze McLaren kofferset kost je €17.413,-!

Eind dit jaar zullen de eerste exemplaren van de nieuwe McLaren GT bij hun eigenaren terecht komen. McLaren heeft een luxe lederen kofferset gelanceerd die speciaal is ontworpen om in de laadruimte van de GT te passen. Moet je hebben, toch?

Dan mag je wel flink in de buidel tasten! In Nederland betaal je al een flinke €252.000,- voor de nieuwe McLaren GT, maar wil je daar de passende kofferset bij, dan betaal je nog eens een flinke smak geld meer. McLaren Special Operations (MSO) heeft de set ontworpen met drie basiskleuren; Pioneer Black, Luxe Black en Luxe Porcelain. Voor de stiksels kun je vervolgens kiezen uit Namaka Blue, Burnished Copper en Veridian Green.

Elk stuk bagage is ontworpen om op een specifieke locatie in de auto te passen. De goedkoopste stuk bagage is de kledingtas die $2.300,- kost en is ontworpen om bovenop de andere bagage te liggen zonder het zicht te beperken. De tas heeft twee externe vakken en op maat gemaakte McLaren GT aluminium ritsen, evenals een zachte grijze voering met het McLaren-logo en een metalen kledinghanger.

De weekendtas van $2.500,- is een iets kleinere tas en wordt eveneens geleverd met aluminium ritsen en grijze voering en heeft daarnaast een gevouwen lederen handgreep en draagriem. McLaren zegt dat deze tas de meest veelzijdige van de set is, waarbij je meerdere van deze tassende in combinatie met handbagage kunt opbergen in de bagageruimte aan de achterkant. De tas past ook in de bagageruimte aan de voorkant van de auto.

McLaren zegt dat twee exemplaren van de handbagage in de bagageruimte van de auto passen, en deze kosten $3.800,- per stuk. Ten slotte is het duurste item van de set; de golftas van $6.800,-. McLaren zegt dat het is ontworpen om een volledige set clubs mee te nemen. Alles bij elkaar opgeteld komt dat uit op $19.200,- en dat is omgerekend ruim €17.000,-!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.