Deze MB Sprinter kost € 670.000,- en is BULLETPROOF

Deze MB Sprinter kost € 670.000,- en is BULLETPROOF

Dat zwaar beveiligde voertuigen erg prijzig kunnen zijn is geen nieuws, maar een Mercedes-Benz sprinter in deze prijsklasse waren wij nog niet eerder tegen gekomen…

Als je echter de informatie leest over deze KLASSEN versie van de Sprinter wordt het wel verklaarbaar waarom deze wagen zo veel geld moet kosten. Dit is namelijk een ZWAARBEVEILIGDE Sprinter welke ”BUNKER SAFETY” garandeert.

Dit betreft een zeer luxueuze voertuig van de hoogst beschikbare kwaliteit, veiligheid en de binnenbekleding met unieke kenmerken zoals elektrisch opgestelde schrijftafels, iMac, multimediasysteem, lcd-scherm zorgen voor een perfecte werkomgeving. Het adembenemende, handgemaakte interieur van het voertuig is ontworpen om aan al uw wensen te voldoen. U kunt uw kostbare tijd doelgericht gebruiken tijdens lange reizen of in druk stadsverkeer. Voel je veilig door te genieten van een volledig ontwikkelde discrete geïntegreerde bepantsering.

Carrosserie:

Volledig gepantserd tot VPAM 7 / Stanag Level 1 / VR7 – VR10
Het voertuig voldoet in zijn transparante en ondoorzichtige omtrekgebieden aan de gepantserde niveaus van de gemeenschappelijke Europese normen. Het dak beschermt identiek bij een schot-offset-hoek van 45 ° volgens de Europese normen. De vloer beschermt tegen penetraties door fragmenten van twee handgranaten.

Armouring VPAM-niveau 7

De passagierscabine is beschermd volgens bescherming VPAM Level 7 inclusief alle zijwanden, deuren, pilaren, dak, vloer, voorschot (firewall) Ballistisch staal, dat wordt gebruikt, is getest staal.
Alle passagiersdeuren zijn uitgerust met een 100% overlapsysteem dat zorgt voor maximale sterktebehoud om penetratie door deurposten en pilaren te voorkomen. Transparant pantser is gelaagd kogelwerend glas met polycarbonaatfilm, waardoor het spall-effect vrijwel wordt geëlimineerd. Het voertuig lijkt op het lage profiel van een normaal burgervoertuig, wat betekent dat het voertuig visueel vrijwel identiek is aan een standaardvoertuig.

Vloer is voorzien van explosiebeveiliging (ballistisch staal) om inzittenden te beschermen tegen fragmentatie door gelijktijdige ontploffing van 2x type DM 51 Duitse munitiehandgranaten of gelijkwaardig.

Alle deurscharnieren zijn vervangen door zelfontwikkelde deurscharnieren voor zwaar gebruik, die het extra gewicht van de gepantserde deuren kunnen dragen. Speciale pilaarversteviging ondersteunt de deurscharnieren voor alle deuren.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.