Deze Mazda MX-5 heeft een V8!

Deze Mazda MX-5 heeft een V8!

En het goede nieuws: hij staat te koop voor $20.000,-!

‘Selling a one-of-a-kind Monster Miata’ aldus de verkoper op Craigslist. De eigenaar van het one-of-a-kind monster heeft ‘meer dan $25.000,- aan bonnen voor enkel en alleen de onderdelen’, en tot nu toe heeft de auto slechts 16.000 kilometer met dit blok gereden.

Beschreven als de enige echte Mazda MX-5 ter wereld met een 408 stroker V8, wordt ‘ie geleverd met een MSD-brandstofpomp, aluminium RCI-brandstofcel, Crane Performance hydraulische nokkenas, AL9 elektronische brandstofinjectie-ECU, Wiseco gesmede zuigers, Griffin-radiator, extern oliefilter en een aangepast uitlaatsysteem met Porsche 911 Carrera 4S uitlaatpijpen. Een hele mond vol en dat is uiteraard nog lang niet alles…

Vanuit een esthetisch oogpunt zijn de uitpuilende motorkap en de opvallende koplampen de meest voor de hand liggende aanpassingen, samen met de splitter aan de voorkant en het instrumentenpaneel in het interieur. De eigenaar verzekert ons dat ‘the car is incredibly fast and a ton of fun’ maar ‘not for the faint of heart.’. Je kunt de advertentie hier bekijken.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.