Deze Maybach S600 Pullman Guard kost €1,6 miljoen!

Deze Maybach S600 Pullman Guard kost €1,6 miljoen!

Hollmann International, de aanbieder van dergelijke auto’s, heeft er zelfs twee staan!

En die auto is best een bijzonder ding. Je kunt de Mercedes S-Klasse in niet minder dan vier verschillende lengtes krijgen. De langste is de Pullman, en niet zomaar een Pullman, maar de ultra-dure Guard-versie met speciale bepantsering om de inzittenden te beschermen tegen vrijwel alle gevaren die je maar kunt verzinnen; zelfs de banden zijn kogelwerend! Achter de achterstoelen bevindt zich zelfs een stalen tussenschot om de hoofden van de passagiers te beschermen in geval van een terroristische aanslag.

Belangrijke CEO’s, oligarchen en staatshoofden zouden moeten weten dat de auto begint als een allesbehalve reguliere Pullman, waarna BRABUS ervoor zorgt dat de auto nog iets langer wordt. Zodra het werk is voltooid, meet de S-Klasse maar liefst 6,5 meter en weegt ‘ie 5,6 ton. Voor het verplaatsen van al dat metaal is een twin-turbo V12 met 530 pk en 900 Nm koppel verantwoordelijk. Het is de moeite waard om je erop te wijzen dat de Pullman-facelift in 2018 is opgepompt naar 1000 Nm koppel!

Al deze exclusiviteit heeft een behoorlijke prijs; beide Mercedes-Maybach S600 Pullman Guards die bij dit bedrijf staan hebben een prijskaartje van ruim €1,6 miljoen. Voor de export gaat er iets van af en kost het je bijna €1,4 miljoen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.