Deze Mansory Rolls-Royce Cullinan Billionaire kost €648.500.-

Deze Mansory Rolls-Royce Cullinan Billionaire kost €648.500.-

En dat is slechts het bedrag dat de opvallende Cullinan in Duitsland moet opbrengen. Op de bekende gele platen kun je er nog een flinke bak geld aan belastingen bij optellen.

De duurste Rolls-Royce Cullinan van Nederland had destijds een nieuwprijs van €531.264,- en daar zit de BMP en BTW al bij in. De Billionaire versie van Mansory doet wat dat betreft zijn naam eer aan, aangezien hij een flinke duit extra kost. De Cullinan is uitgerust met een 16-delige widebody van de bekende tuner, en dat betekent voornamelijk dat de wielkasten een stukje breder zijn gemaakt. Daarnaast vallen de flinke bumpers en vier uitlaatuiteinden op. Uiteraard kun je ook niet om die 24-inch wielen heen. Het bovenste gedeelte van de auto is uitgevoerd in aluminium en een dakspoiler mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Onder de kap ligt nog steeds de standaard 6,75-liter V12 met een vermogen van 571 pk en een maximaal koppel van 850 Nm. Sprinttijden van 0 tot 100 km/h zullen niet bijzonder indrukwekkend zijn en worden dan ook niet gegeven door Rolls-Royce. Wel wordt een topsnelheid aangegeven van 250 km/h. De auto staat te koop bij Hollmann International!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.