Deze Mansory Bugatti Chiron Centuria kost je €4,2 miljoen

Deze Mansory Bugatti Chiron Centuria kost je €4,2 miljoen

Een Bugatti Chiron aanpassen, je moet het maar durven. Mansory deed het en liet het resultaat afgelopen maart zien op de Autosalon van Genève. Hoewel de tuner eigenlijk losse bodykits verkoopt, probeert het nu de complete Mansory Bugatti Chiron Centuria te verkopen.

De tuner vraagt maar liefst €4,2 miljoen voor hun absurde creatie. Wij als Nederlanders kunnen uiteraard op nog een flinke belastingaanslag rekenen wanneer we de Centuria op Nederlands kenteken zouden willen hebben.

Onderhuids is er overigens helemaal niks veranderd, niet dat dat niet extreem is: 1500 pk, 1600 Nm, van 0 naar 100 in slechts 2,4 seconden en een topsnelheid van 420 km/h. Kortom, hier hoeft niks aan gedaan te worden. Volgens tuner Mansory kon het uiterlijk daarentegen wel een opfriskuurtje gebruiken. Het keyword bij Mansory? Carbon fiber.

Het is een terugkerend thema bij Mansory en steeds vaker wordt het veel meer opvallende forged carbon fiber gebruik. Carbon fiber dat onder zeer hoge druk is geproduceerd waardoor het zijn kenmerkende look geeft. Bij de Mansory Centuria zit het spul werkelijk waar overal en er zijn zelfs speciale velgen voor de auto ontwikkeld. Via onze collega’s van Autogespot kunnen we jullie onderaan dit artikel nog voorzien van enkele ‘live’ foto’s in plaats van die saaie persfoto’s. Enjoy!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.