Deze M850i Cabrio is wel erg lekker!

Deze M850i Cabrio is wel erg lekker!

Met de komst van de nieuwe BMW M8 is de keuze voor cabrio-liefhebbers met diepe zakken al gauw gemaakt. Het nieuwe topmodel zal over ruim 600 PK beschikken en zal dus erg hard gaan. Maar als je je aan een budget moet houden en van opties houdt, is de M850i alsnog een erg goeie keuze, zoals dit exemplaar.

Kiezen voor een stapje lager dan het topmodel scheelt een hoop kosten in de aankoop. Als het budget het toelaat, kun je mooi het overgebleven bedrag alsnog uitgeven en alle opties aanvinken! Dat is bij dit exemplaar in ieder geval gedaan, en hij staat er goed bij. Zoals veel extra uitgedoste BMW’s staat dit exemplaar bij BMW Abu Dhabi. Gehuld in de 2000 euro kostende “BMW Individual Dravit Grey Metallic” lak zie je een gloed van blauw en goud over de gehele auto.

Naast deze speciale lak zijn er ook 20 inch M-velgen in Orbit Grey geplaatst en zijn alle details in zwart uitgevoerd. De soft-top is gemaakt van een bijpassende grijze stof, deze kan in slechts 15 seconden geopend of gesloten worden, en biedt volgens BMW net zoveel geluidsisolatie als de coupé. Het interieur is bekleed in Fiona rood en zwart Merino leder, wat zeker opvalt in combinatie met het grijze exterieur.

Ondanks dat het geen M8 is, ligt er alsnog een dikke 4.4 liter V8 onder de kap. Deze produceert 530 PK en 750 Nm aan koppel, waarmee de 2 ton wegende cabrio in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprint. Aan prestaties geen gebrek dus, of heb je liever voor ongeveer hetzelfde geld een “kale” M8?

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.