Deze Lamborghini Urus doet 0-100 km/h in 3,3 seconden!

Deze Lamborghini Urus doet 0-100 km/h in 3,3 seconden!

En dat is bijna een halve seconde sneller dan een standaard Urus!

Vorige week onthulde ABT zijn nieuwe vermogensupgrade dat de Audi RS Q8 transformeerde tot een beest van 700 pk. Het is een van de vele high-performance SUV’s die de afgelopen maanden door aftermarket-tuners naar een hoger niveau zijn gebracht. Nu heeft Keyvany zijn unieke kijk op de Lamborghini Urus onthuld, waardoor de al niet langzame SUV een aanzienlijke toename van het vermogen heeft gekregen. De Urus is met 2693 exemplaren gebouwd in 2019 een enorm succes voor Lamborghini, en dus is het niet gek tuners profiteren van deze populariteit.

Om de Urus een agressievere uitstraling te geven en het gewicht te verlagen, is de Lamborghini Urus van Keyvany, toepasselijk ‘Keyrus’ genoemd, op een dieet van carbon fiber gezet. De voor- en achterbumpers zijn vervangen door nieuwe carbon fiber exemplaren die in combinatie met extra koolstofcomponenten helpen om het totale gewicht met ongeveer 40 kilogram te verlagen. Massieve side skirts en carbon fiber voor- en achterspatborden geven de Urus een agressievere uitstraling, terwijl de nieuwe lichtgewicht motorkap openingen bevat om de 4,0-liter V8 beter te laten ademen. Aan de achterkant heeft Keyvany een opvallende diffuser, een op het dak gemonteerde achtervleugel en een kofferklepspoiler toegevoegd. Om de hardcore Lamborghini Urus nog verder te personaliseren, biedt Kevany ook een uitgebreid scala aan carbon fiber en lederen interieuropties.

De 4,0-liter V8 levert normaal gesproken 650 pk en 850 Nm koppel, maar de Lamborghini Keyrus mag het doen met 820 pk en maar liefst 1100 Nm koppel. Daarmee wordt de sprinttijd van 0 tot 100 km/h van 3,7 seconden met 0,4 seconden verkort.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.